سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حوادث و اخبار روز در کشور جمهوری اسلامی ایران
پروردگارا ، به من قلبی فرمانبردار، گوشی شنوا ، ذهنی و دستانی ساعی عنایت فرما تا بتوانم تسلیم رضایت گردم و آنچه را که به کمال برایم خواسته ای بر دیده منت بپذیرم. خدایا
به سایت ما خوش آمدید
» سرویس: ورزشی - فوتبال، فوتسال

سرمربی استقلال با بیان این که تیمش به دلیل درگیر بودن در آسیا و همچنین حضور ملی پوشانش در رقابتهای مقدماتی جام جهانی دیر اقدام به یارگیری کرده است، گفت: مشکلات مالی باید هرچه سریعتر برطرف شود.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، امیر قلعه‌نویی قبل از حضور در جلسه با فتح‌الله‌زاده و رحمتی در جمع خبرنگاران گفت: ما پیش از این دو مشکل داشتیم؛ اول این که درگیر جام باشگاه‌های آسیا بودیم و بعد از آن هم بازیکنانمان به تیم ملی اضافه شدند. همچنین لیست مازادی داشتیم. چون می‌خواهیم نیروهای جوان‌تر و تازه واردی را اضافه کنیم تا مشکلات پارسال برطرف شود. در یارگیری خوب عمل کردیم، اما چون بازیکنانمان درگیر تیم ملی بودند برای تمدید قرارداد تازه از امروز شروع ‌کرده‌ایم.

 

قلعه نویی افزود: مگر ایراد نمی‌گرفتند که پژمان منتظری در دفاع چپ استقلال بازی می‌کند، اما همین تفکر امیر قلعه‌نویی در تیم ملی هم اجرا شد. امسال بهتر از سال گذشته خواهیم بود، چون سال دوم خودم هم است و کارایی بیشتری خواهم داشت.

 

سرمربی استقلال در ادامه با مهم دانستن همدلی در باشگاه، ادامه داد: هر چه سریع‌تر باید مشکلات مالی برطرف شده و تیم کامل شود. قرعه کشی جام باشگاه‌ها هم مشخص شد و ما باید هر چه سریع‌تر خود را جمع و جور کنیم تا تیم شایسته‌ای به این رقابتها بفرسیتم.

 

وی همچنین درباره به تعویق افتادن لیگ برتر و شروعش از دوم مرداد ماه، بیان کرد: ما تابع قانون هستیم. حال اگر این موضوع را خواسته بودیم، از ما انتقاد می‌کردند، اما الان که خودشان آن را تصویب کرده‌اند تابع قانون هستیم.

 

قلعه‌نویی درباره تمدید قرارداد جواد نکونام نیز، اظهار کرد: جواد هم مثل مابقی بازیکنان زحمت کشیده است، اما یکسری مسائل وجود که باید درباره آنها صحبت کنیم.

 

وی در پایان نیز استراحت 15 روز ملی‌پوشان را منطقی دانست و گفت: این بازیکنان بعد از یک سال تمرین پر فشار به این استراحت نیاز داشتند.




موضوع مطلب :

یکشنبه 92 تیر 2 :: 9:27 صبح
» سرویس: فرهنگی و هنری - سینما و تئاتر

اکبر عبدی و داریوش ارجمند به عنوان دو چهره‌ی هنرمند و فرهیخته از رئیس جمهور نشان درجه یک دولتی فرهنگ و هنر دریافت کردند.

 

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، داریوش ارجمند متولد 5 مرداد 1323 در تهران و دارای مدرک کارشناسی ارشد تئاتر و سینما از دانشگاه پاریس و کارشناسی تاریخ و جامعه‌شناسی از دانشگاه مشهد است.

 

او در دوره‌ی کارشناسی از شاگردان دکتر علی شریعتی بوده و از موسسین سینمای آزاد مشهد محسوب می‌شود و همچنین با کارگردانی فیلم سینمایی «گفت به زیر سلطه می‌آیید» در دوره‌های اول جشنواره فیلم فجر حاضر بوده است.

 

از جمله آثار مطرح این بازیگر می‌توان به «پاییزان»، «ناخداخورشید»، «کشتی آنجلیکا»، «پرده‌ی آخر»، «امام‌علی(ع)»، ‌«هبوط»، «آدم‌برفی»، «اعتراض»، «مسافر ری»، «سگ‌کشی»، «رئیس»، «راه آبی ابریشم»،‌«گزارش یک جشن» و «جرم» اشاره کرد.

 

این بازیگر برای دو فیلم «ناخدا خورشید» و «سگ‌کشی» از جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین دریافت کرده است.

 

ارجمند مدتی است که به عنوان سخنگوی فدارسیون پهلوانی و زورخانه‌ای فعالیت دارد.

 

اکبر عبدی هم متولد 4شهریور 1339 در تهران است که با مجموعه‌های تلویزیونی ویژه‌ی کودکان و نوجوانان مانند «محله‌ی بهداشت» و «محله‌ی بروبیا» فعالیت بازیگری‌اش را آغاز کرد و از سال 1363 با «جنجال بزرگ» وارد سینما شد.

 

از جمله آثار سینمایی این بازیگر می‌توان به «مردی که موش شد»، «اجاره‌نشین‌ها»، «مأموریت»، «گراند سینما»، «مادر»،‌«دزد عروسک‌ها»،‌«ای‌ ایران»، «سفر جادویی»، «ناصرالدین شاه آکتور سینما»، «دلشدگان»، «هنرپیشه»، «روز فرشته»، «آدم‌برفی»، «نان‌ و عشق و موتور 1000»، «قاعده‌ی بازی»، «اخراجی‌ها» و «خوابم میاد» اشاره کرد.

 

این بازیگر برای فیلم‌های «مادر» و «خوابم میاد» موفق به دریافت سیمرغ بلورین از جشنواره فیلم فجر شده است.

 

به گزارش ایسنا، این مراسم امروز اول تیر ماه در تالار وحدت با حضور رییس‌جمهور محمود احمدی‌نژاد برگزار شد.

 

 

 

 

تقدیر از اکبر عبدی در آیین گرامیداشت فرهیختگان هنر و فرهنگ

 

 

 

 

تقدیر از داریوش ارجمند آیین گرامیداشت فرهیختگان هنر و فرهنگ

 

انتهای پیام




موضوع مطلب :

یکشنبه 92 تیر 2 :: 9:26 صبح

سرویس: سیاسی - سیاست خارجی

معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه، طرف‌هایی را که از ارسال سلاح به سوریه حمایت می‌کنند، مسئول کشتار مردم بی‌گناه و ناامنی منطقه دانست و گفت: آمریکا و انگلیس خطاهای راهبردی متعددی در منطقه و از جمله سوریه مرتکب شده‌اند.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حسین امیرعبداللهیان در واکنش به برگزاری نشستی موسوم به دوستان سوریه در دوحه اظهار کرد: طرف‌هایی که از ارسال سلاح به سوریه حمایت می‌کنند مسئول کشتار مردم بی‌گناه و ناامنی منطقه هستند.

 

وی با بیان اینکه "سوریه از مرحله بحران امنیتی به خوبی عبور کرده و اندک تروریست‌ها و گروه‌های مسلح بی مسئولیت باقیمانده در این کشور زمین‌گیر شده‌اند"، افزود: برخی طرف‌های خارجی با تشویق مجدد در ارسال تجهیزات و سلاح به این کشور و اقدامات تروریستی به دنبال اهداف خاص خود هستند.

 

امیرعبداللهیان ادامه داد: ایالات متحده آمریکا و انگلیس خطاهای راهبردی متعددی را در منطقه و از جمله سوریه مرتکب شده‌اند.

 

معاون وزیر امور خارجه، توجه اخیر آمریکا و غرب به ضرورت اتخاذ راهکار سیاسی در سوریه را دیرهنگام اما مهم خواند و تصریح کرد: آمریکا باید دست از مواضع متعارض خود در قبال تحولات منطقه و از جمله در قبال سوریه بردارد و بر اشتباه خود در حمایت از تروریسم، کشتار مردم و ویرانی زیرساخت‌ها در سوریه اصرار نورزد و به جای ارسال سلاح، از توقف خشونت و گفت‌وگوی ملی در سوریه حمایت کند تا مردم سوریه بتوانند در مورد سرنوشت خود تصمیم بگیرند.

 

وی با حمایت از مردم فهیم سوریه که همواره در محور مقاومت افتخار آفریده‌اند، مداخلات خارجی در این کشور را محکوم کرد و گفت: برخی طرف‌ها خود را برتر از سازمان ملل و طرح نماینده سازمان ملل در امور سوریه می دانند و تلاش می‌کنند اراده خود را با اقداماتی شتابزده تحمیل کنند.

 

انتهای پیام




موضوع مطلب :

یکشنبه 92 تیر 2 :: 9:25 صبح
» سرویس: علمی و فناوری - فناوری

شانزدهم ژوئن سال 1963 (26 خردادماه 1342)، شعاع طلایی خورشید بر دشت قزاقستان در ناحیه بایکونور پراکنده شده بود و نوید روزی گرم و پر نشاط را می داد. جنب و جوش کم سابقه ای در مرکز پرتاب های فضایی به چشم می خورد. گرچه استقرار موشکی از نوع وستک بر روی سکوی پرتاب مشخص می کرد باید برای پرتابی دیگر آماده بود؛ اما کمتر کسی می توانست تصور کند که نه فقط پرتاب بلکه جنجالی دیگر در راه است.

 

تا آن روز، بایکونور صحنه‌های هیجان انگیز بسیاری را دیده بود: پرتاب نخستین ماهواره جهان، پرتاب نخستین موجود زنده به فضا، پرتاب نخستین انسان و نخستین های بسیار دیگر اما این واقعه ای غیر قابل تکرار در راه بود...

 

دو روز قبل کارکنان بایکونور شاهد پرتاب ناو «وستک-5» بودند که یک مرد را به فضا برد و اینک یک زن راهی مدار زمین می شد تا نام خود را به عنوان نخستین زن فضانورد جهان به ثبت رساند.

 

سفر «والنتینا ترشکوا» جمعاً سه روز طول کشید اما سروصدای زیادی در جهان به پا کرد. سفری که هر چند 20 سال پس از آن هیچ خانمی به فضا نرفت اما به هر حال پای خانم‌ها را به سفرهای فضایی باز کرد و تا امروز 57 فضانورد زن که 10 درصد کل فضانوردان را تشکیل می‌دهند به فضا سفر کرده‌اند.

 

 

سرلشگر نیروی هوایی والنتینا ولادیمیروونا ترشکووا

 

پنجاهمین سالگرد سفر نخستین کیهان نورد زن جهان به مدار زمین، بهانه ای بود تا پای صحبت‌های سیروس برزو، روزنامه نگار علمی و پیشگام ترویج دانش کیهان نوردی در کشور بنشینیم.

 

برزو در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ضمن مروری بر زندگی پرماجرای نخستین‌ زن فضانورد جهان، نیم قرن حضور زنان در فضا را روایت کرده است:

 

«بعد از پرواز یوری گاگارین به عنوان اولین فضانورد، خانم‌های زیادی که به نوعی فعالیت‌های خلبانی انجام داده بودند با نامه‌نگاری‌هایی علاقمندی خود را برای رفتن به فضا ابراز ‌کردند.

 

در آن زمان رقابت بزرگی بین آمریکایی‌ها و روس‌ها برای سفر به فضا وجود داشت و هر یک از آنها تلاش می‌کردند که نشان دهند پیشرفته‌ترند. در این راستا عده‌ای از خانم‌های علاقه‌مند به فضا نوردی درآمریکا با اعلام داوطلبی خود، تمرین‌هایی را برای رفتن به فضا به تنهایی آغاز کردند اما مسوولان امریکایی هیچ علاقه‌ای برای این موضوع نشان ندادند بنابراین در آن مقطع خانمی برای رفتن به فضا در آمریکا انتخاب نشد.

 

در مقابل روس‌ها با تبلیغاتی مخفیانه، نامه‌هایی را به باشگاه‌های هواپیمایی که خانم‌ها در آن فعالیت داشتند ارسال کردند و پس از آن نیز با انجام گزینش‌هایی در نهایت از تعدادی افراد دعوت به عمل آمد و این خانم‌ها تحت آزمایش‌های سخت همانند آزمایش‌هایی که بر روی مردان اعمال می‌شد قرار گرفتند. در این مسیر نهایتا از میان تمامی داوطلبان، پنج نفر به مرحله نهایی دست یافتند.

 

 

سرلشگر نیروی هوایی والنتینا ولادیمیروونا ترشکووا

 

در گزینشی که از پنج نفر از آنها انجام گرفت، چندنفر از آنها به دلیل ویژگی‌های شخصیتی همچون خودخواهی، خجالتی بودن و حسادت و ... از سوی هیات گزینش حذف شدند و در نهایت نیز خروچف، رهبر سیاسی آن زمان، با این پنج خانم ملاقات کرد و درنهایت خانم والنتینا ترشکوا را به دلیل چهره روسی و اینکه از خانواده زحمت کش و کارگری بود انتخاب کرد.

 

نگاهی به زندگی نخستین زن فضانورد جهان

 

والنتینا ترشکوا در 1937 در روستای ماسلنینکو از توابع یاروسلاو روسیه متولد شد. پدرش در جنگ جهانی دوم زمانیکه وی شش ساله بود توسط سربازان آلمان نازی کشته شد. وی ضمن درس خواندن، کار را از هفده سالگی در کارخانه شروع کرد. ترشکوا علاقه فراوانی به هوانوردی داشت و به همین منظور در کلوپ هوانوردی یاروسلاو ثبت نام کرده و به تمرین چتر بازی پرداخت و در نهایت با وجود اینکه کمترین شانس را در میان سایر رقبای خود داشت اما در آخر وی به عنوان نخستین زن به فضا سفر کرد و در واقع در انتخاب ترشکوا شانسی که به وی رو آورد این بود که از یک خانواده زحمت‌کش بود.

 

سه سناریو برای سفر نخستین فضانورد زن به فضا

 

در زمانی که گروه زنان برای سفر به فضا انتخاب شدند سه سناریو برای شکل کار مطرح شد.

 

ابتدا پرواز یک سفینه با فضانورد زن برای مدت یک تا سه شبانه روز. دوم پرواز گروهی دو سفینه با دو فضانورد زن با فاصله یک شبانه روز بین پرتاب ها و سوم پرواز گروهی متفاوت شامل یک سفینه با فضانورد زن برای پروازی سه شبانه روز و همزمان یک ناو به سرنشینی یک مرد با پروازی به طول پنج تا هفت شبانه روز که سرانجام شکل سوم به تصویب رسید. به این ترتیب قرارشد نخست والری بیکوفسکی در روز 14 ژوئن 1963 با وستک-5 از بایکونور به فضا پرتاب شود و پس از استقرار او در مدار و کسب اطمینان از کار ناو کیهانی به پرتاب وستک-6 به سرنشینی ترشکوا اقدام شود.

 

البته تا آخرین لحظه پرتاب یک فرد دیگر نیز همانند ترشکوا، لباس فضایی پوشید تا اگر به هر دلیلی برای وی مشکلی پیش آمد، فرد دیگر به عنوان جایگزین وی پرتاب شود اما در نهایت مشکلی رخ نداد و "والنتینا ترشکوا " به عنوان نخستین زن فضانورد جهان در 16 ژوئن 1963 با « وستک-6 » راهی مدارشد.

 

تاثیر جسمی فضا بر زنان و مردان تفاوتی ندارد

 

سفر فضایی ترشکوا تنها یک ماموریت نبود بلکه هدف اصلی این بود که بررسی شود فضانوردان زن و مردی که به فضا رفتند چه تغییراتی در بدنشان قبل و بعد از سفر برجای مانده است.

 

در این میان براساس اطلاعاتی که بعدها به دست آمد ترشکوا در پرواز دچار مشکل فضازدگی شده بود. فضازدگی همانند دریازدگی با حالت تهوع همراه است و در واقع موضوع چندان عجیبی نیست و مشکلی است که برخی از فضانوردان در نخستین سفر فضایی خود با آن مواجه می‌شوند. در مجموع با وجود آن که ترشکوا در دوران سفر حال خوبی نداشت اما توانست ماموریت خود را در این سه روز به خوبی انجام دهد و پس از بازگشت نیز مورد معاینات پزشکی قرار گرفت و طی این معاینات این نتیجه به دست آمد که تاثیر فضا به لحاظ جسمی برای خانم‌ها و آقایان تفاوتی ندارد.

 

ازدواج نخستین زن فضانورد و بچه دار شدن او

 

تراشکوا چند ماه پس از بازگشت از فضا با آندریان نیکلایف، کیهان نورد وستک-3 ازدواج کرد و به این ترتیب نخستین زنی شد که با یک فضانورد ازدواج کرده است. او همچنین نخستین زن کیهان نوردی است که باردار شد و فرزندش یلنا که در ژوئن 1964 به دنیا آمد، نخستین فرزند دو کیهان نورد است. پس از ازدواج ترشکوا با آندریان نیکلایف، دانشمندان روس به دنبال این بودند که بررسی کنند که آیا سفر فضا بر روی نسل انسان نیز می‌تواند تاثیری بگذارد یا خیر که در نهایت به نتیجه منفی دست یافتند.

 

 

ازدواج نخستین زوج فضانورد

 

دومین فضانورد خانم و نخستین فضانوردی که در فضا راهپیمایی کرد

بعد از سفر ترشکوا تا حدود 20 سال هیچ زنی به فضا پرتاب نشد پس از 20 سال روس‌ها بار دیگر خانمی را به عنوان دومین زن فضانورد جهان به نام "اسوتلانا ساویتسکایا" به فضا پرتاب کرد.

 

این خانم تفاوت‌های زیادی با خانم ترشکوا داشت وی زمانی که 16 ساله بود یک رکورد جهانی پرتاب چتر بین خانم‌ها زده بود و همه افراد این خانم را از نظر توان و ماموریتی که به انجام رساند تایید کردند. مدتی بعد مجددا همین خانم با یک گروه فضانوردی به فضا رفت و اولین راهپیمایی یک زن در فضا را انجام داد.

 

 

اسوتلانا ساویتسکایا

 

در این راهپیمایی دستگاه‌هایی را به بیرون فضا برد و به همراه یک فضانورد مرد جوشکاری در فضا را به شکل دقیق انجام داد.

 

سومین خانم فضانورد جهان و نخستین زن فضانورد آمریکایی

 

سومین خانم فضانورد جهان، «سالی راید» بود که نام خود را به عنوان نخستین زن فضانورد آمریکا به ثبت رساند و پس از آن پای خانم‌ها به فضا باز شد.

 

 

سالی راید

 

نظریات جالبی از موافقان و مخالفان فضا نوردی درجهان

 

در خصوص سفر خانم‌ها به فضا دو نظریه‌ موافق و مخالف بین فضانوردان وجود دارد.

 

موافقان معتقدند که وجود خانم‌ها در گروه فضانوردان نظم به کار می‌دهد چرا که آقایان کمتر این نظم را رعایت می‌کنند اما مخالفان که دو دسته هستند عده‌ای معتقدند که این کار سنگین و طاقت‌فرساست و خیلی از آقایان از عهده‌ی آن برنمی‌آیند؛ بنابراین چه دلیلی وجود دارد که خانم‌ها وارد این کار سنگین شوند.

 

عده‌ی دیگری از این گروه مخالف نیز معتقدند که وجود خانم‌ها دردسرساز است چرا که خانم‌ها خلق و خوهای خاص خود را دارند که این خلق و خو برای زندگی در فضا ساخته نشده است. به عنوان نمونه یک فضانورد مرد می‌تواند دو هفته نیز حمام نرود و یا یک هفته سرش را شانه نزند اما خانم‌ها نمی‌توانند این عادت را داشته باشند!

 

اما اگر بخواهیم بی‌طرفانه قضاوت کنیم خانم‌ها در عرصه‌ی فضانوردی‌ ماموریت‌هایشان را به خوبی انجام دادند و هیچ موردی ذکر نشده است که در شرح وظایف یک خانم فضانورد نواقصی وجود داشته باشد. حتی مواردی بوده است که در آزمایش‌های فضایی عمدا خانم‌ها را در تنگناهایی می‌گذارند تا ببینند فرد چه کار می‌کند اما با کمال تعجب ملاحظه شده است که خانم‌ها از عهده چنین مشکلاتی برآمده‌اند.

 

البته در خصوص فضانوردی مردان عده‌ای معتقدند که موفقیت‌های خانم‌ها در فضانوردی را باید پای موفقیت آنها نوشت چرا که مردان به خانم‌ها در این مسیر کمک بسیاری کردند و اجازه ندادند خانم‌ها شکسته شوند!

 

در این میان از ویژگی‌های مثبت فضانوردی خانم‌ها می‌توان به این موضوع اشاره کرد که در میان خانم‌هایی که به فضا رفتند هیچ گاه شاهد اختلاف بین خانم‌ها و یا خانم‌ها با آقایان مشاهده نشده است اما در میان آقایان مواردی وجود داشته است که فضانوردان به دلیل اختلاف ماموریت خود را نیمه کاره رها کرده و بازگشته‌اند.»

 

انتهای پیام




موضوع مطلب :

یکشنبه 92 تیر 2 :: 9:24 صبح
» سرویس: سیاسی - سیاست خارجی

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در واکنش به تحرکات منتهی به گشایش دفتر طالبان در دوحه قطر اعلام کرد: جمهوری اسلامی ایران همانگونه که بارها اعلام داشته، معتقد است بحران افغانستان راه حل نظامی ندارد و تنها راه حل مناسب، رویکرد مذاکراتی است و خرسندیم که جامعه جهانی، اگرچه با تاخیر، به ناکارآمدی رویکرد نظامی اذعان کرده است.

 

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سیدعباس عراقچی تصریح کرد: ایران از هر مذاکره ای بین گروه های مختلف افغانی که در چارچوب منافع ملت افغانستان با محوریت دولت آن کشور و در تطابق حقوق اقوام مختلف افغانی و مفاد قانون اساسی افغانستان باشد، حمایت می کند و معتقد است ملت افغانستان برای گفت و گوهای آشتی ملی نیاز به قیم ندارد.

 

وی افزود: به اعتقاد ما همانگونه که مداخلات نظامی خارجی کمکی به حل بحران در افغانستان نکرد، مذاکرات تحمیلی با محوریت بیگانگان و بدون لحاظ منافع و مصالح ملی افغانستان و خواست و حضور نمایندگان مردم این کشور راه به جایی نخواهد برد.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه در پایان گفت: ما با تروریسم و فعالیتهای تروریستی و نیز مقابله کور با آن که منجر به کشتار غیرنظامیان بویژه زنان و کودکان می شود، مخالفیم و معتقدیم منطقه از ظرفیتهای بالایی برای کمک به حل بحران افغانستان برخوردار است و متاسفانه از این ظرفیتها چنانچه باید، استفاده نشده است.




موضوع مطلب :

یکشنبه 92 تیر 2 :: 9:24 صبح
<   <<   6   7   8   9   10   >   
درباره وبلاگ


این وبلاگ توسط سجاد الهی پور برای اگاهی دوستداران سیاست راه اندازی شده است .
آرشیو وبلاگ
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
  • بازدید امروز: 2
  • بازدید دیروز: 7
  • کل بازدیدها: 77716
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر

IS

کلیه حقوق این وبلاگ برای حوادث و اخبار روز در کشور جمهوری اسلامی ایران محفوظ است